SKL:n rokotusmääräykset päivittyvät 1. 2. alkaen

20.12.2019

Päivitetyn ohjemaan mukaan koiralla tulee olla Kennelliiton alaisiin tapahtumiin osallistuessaan voimassa rokotus penikkatautia, parvovirusta ja maksatulehdusta vastaan sekä voimassaoleva rokotus raivotautia vastaan.

Penikkatauti-, parvovirusripuli-, tarttuva maksatulehdus- ja kennelyskärokote; niin sanottu nelosrokote tai kolmoisrokote ja kennelyskärokote; suositellaan annettavaksi ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäinen raivotautirokotus suositellaan annettavaksi noin 4 kuukauden ikäiselle pennulle.

Kennelyskärokotteen uusimista suositellaan vuosittain, jos koira osallistuu tapahtumiin.

Jos koira sairastuu penikkatautiin, parvovirusripuliin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tai muuhun vastaavaan tarttuvaan hengitystie- tai mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen, kun se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Loistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.