Chessietreffit

 

 

 

TREFFIT

Ensimmäisen pentutapaaminen järjestettiin jo vuonna 1978, ja siitä lähtien Chessie-treffit ovatkin olleet rodulle vuoden kohokohta. 

Treffeille on aina pyritty saamaan chesapeakelahdennoutajat hyvin tuntevia, jopa ulkomaisia kasvattajia kouluttajiksi ja arvostelemaan leirillä pidettävän metsästystestin sekä perinteisen treffi-näyttelyn. 

Kerho on onnistunut vuosien mittaan saamaan vierailulle useita maailmallakin tunnettuja chessiekasvattajia. USA:sta ovat olleet mm. Janet ja Daniel Horn (Eastern Water´s) sekä Mildred Buchholtz (Chesachobee´s), kuka arvosteli myös kerhomme 10-vuotis juhlanäyttelyn. 

Englannista Joyce Munday (Sharland) on vieraillut treffeillämme useaan otteeseen, viimeksi vuonna 2001, kun hän arvosteli kerhomme 20-vuotis juhlanäyttelyn sekä metsästystestin. Hän kirjoitti treffeistämme myös artikkelin englantilaiseen DOG WORLD -lehteen. 
Muista englantilaisista kasvattajista / tuomareista mainittakoon vielä Janet Morris ( Penrose) ja Molly Barker ( Chesepi), kuka on ollut vieraanamme useamminkin. 

2007 saimme tutustua Ruotsalaiseen chessie-kulttuuriin Kaj ja Katharina Lindstömin (Double Coats) opastuksella. 
He tuomaroivat myös leirillämme kansainvälisesti sertifioidun Working Dog-metsästystestin, jossa ensimmäisenä Suomessa korkeimman arvosanan WDQ, suoritti hyväksytysti chessie-narttu Batzi's Mount Katmai.

2008 Treffit järjestettiin Ähtärissä Valkeisten Lomalla. koiriamme leirillä kouli Birgitte Jørgensen ja Kurt Jakobsen (Cheslabben) Tanskasta. 

2009 Treffit olivat Ähtärissä NOME-koulutuksen hengessä Torakkakankaan maastoissa

2010 Oli leirillä WD-testi, tuomareina ja kouluttajina Janet Morris (Penrose) Englannista sekä Moira Frank (Sedgegrass) Saksasta. Paikkana Wuolteen kartano Hauholla.

2011 Treffeiltiin Kangasalalla NOME-painotteisesti. Kouluttajina toimi Pentti Åman ja Tapio Sihvonen, lisäksi tutustuttiiin MEJÄn saloihin. Samalla juhlimme kerhomme 30-vuotispäiviä.

2012 Chessietreffit pidettiin SNJn kesäleirin yhteydessä Tammelassa ja kouluttajana jälleen Birgitte Jørgensen Tanskasta. Treffien yhteydessä järjestettiin WD-testi.

2013 Chessietreffit pidettiin SNJn kesäleirin yhteydessä Tammelassa ja kouluttajana Birgitte Jørgensen ja Kurt Jacobsen Tanskasta.