Tue DogRisk-tutkimusta

23.4.2020


Helsingin Yliopiston DogRisk-tutkimusryhmä

DogRisk-tutkimusryhmä tekee koirien terveyteen, ruokintaan ja jalostukseen liittyvää poikkitieteellistä tutkimustyötä. Epidemiologista dataa suomalaisen koiran elinympäristöstä, sairauksista sekä ruokinnasta on kerätty vuodesta 2009 saakka suuren Ruokintakyselyn avulla. Tähän kyselyyn on vastannut jo yli 12 000 koiranomistajaa. Kyselystä saadun datan avulla luodaan hypoteeseja ja suunnitellaan kliinisiä tutkimuksia, joissa voidaan tarkemmin tutkia erilaisten sairauksien, ruokinnan, suolistomikrobiotan, aineenvaihdunnan ja koirien perimän yhteyttä.

Tutkimusryhmä on jo tehnyt myös dieetti-interventiotutkimuksia, mikä tarkoittaa, että kaksi koiraryhmää syövät eri ruokia kotonaan pidemmän aikaa. Tämän jälkeen otetaan näytteitä ennen ja jälkeen tutkimuksen, ja voidaan tutkia miten aineenvaihdunta, suolistofloora, geenitoiminta, veren ravintoprofiili ja muut serologiset ja hematologiset arvot muuttuvat.

Näiltä sivuilta löydätte tietoa tutkimusprojekteista, tutkijoista, tutkimustuloksista sekä tutkimuksiin osallistumisesta.

Tutkimusryhmän sivut löytyvät myös Facebookista.

TÄSTÄ LINKISTÄ VOIT TEHDÄ KERTALAHJOITUKSEN TUTKIMUKSEEN

TÄSTÄ LINKISTÄ VOIT RYHTYÄ KUUKAUSILAHJOITTAJAKSI

Mukavia hetkiä tieteen parissa!

PS: Vasemmalla on kuva PayPal.me linkistämme, jotta tiedät että se on aito ja että rahat menevät meille.