Chessie-treffit historiaa

Kerhon ensimmäisen pentutapaaminen järjestettiin jo vuonna 1978 ja siitä lähtien Chessie-treffit ovatkin olleet rotuun kiintyneille vuoden kohokohta koiratapahtumissa. 

Treffeillä on useimpina vuosina ollut chesapeakelahdennoutajat hyvin tuntevia kouluttajia tai kasvattajia kouluttamassa koiriamme, tai paremminkin ohjaajia, mm. metsästyskäyttäytymis- ja perustottelevaisuus treeneissä aina Eurooppaa ja USA:ta myöten. Joinakin vuosina on ohjelmassa ollut myös epävirallinen metsästystesti tai treffi-näyttely heidän arvosteltavanaan.

Maailmallakin hyvin tunnettuja chessiekasvattajia  mm. USA:sta ovat olleet Janet ja Daniel Horn (Eastern Water´s) sekä Mildred Buchholtz (Chesachobee´s), kuka arvosteli myös kerhomme 10-vuotis juhlanäyttelyn 1991. 

Englannista treffeillämme on useaan otteeseen vieraillut Joyce Munday (Sharland), viimeksi vuonna 2001, kun hän arvosteli kerhomme 20-vuotis juhlanäyttelyn sekä metsästystestin. Hän kirjoitti treffeistämme myös artikkelin englantilaiseen DOG WORLD -lehteen. 
Muista englantilaisista kasvattajista / tuomareista mainittakoon myös Janet Morris (Penrose) ja Molly Barker (Chesepi), kuka on ollut vieraanamme useamminkin. 

Vuonna 2007 saimme tutustua Ruotsalaiseen chessie-kulttuuriin Kaj ja Katharina Lindstömin (Double Coats) opastuksella. He tuomaroivat leirillämme myös kansain-välisesti sertifioidun Working Dog-metsästystestin, jossa ensimmäisenä Suomessa korkeimman arvosanan WDQ, suoritti hyväksytysti chessie-narttu Batzi's Mount Katmai.

2008 Treffit järjestettiin Ähtärissä Valkeisten Lomalla. Koiriamme leirillä kouli Birgitte Jørgensen ja Kurt Jakobsen (Cheslabben) Tanskasta ensimmäisen kerran. Siitä lähtien Birgitte onkin ollut koulimassa koiriamme jäseniemme toiveitten mukaisesti useammin kuin kukaan muu ulkomainen kouluttaja aina näihin päiviin asti. 

2009 olivat Treffit Ähtärissä NoMe-koulutuksen hengessä Torakkakankaan maastoissa.

2010 oli leirillä jälleen WD-testi, tuomareina ja kouluttajina Janet Morris (Penrose) Englannista sekä Moira Frank (Sedgegrass) Saksasta. Paikkana Wuolteen kartano Hauholla.

2011 Treffeiltiin Kangasalalla NoMe-painotteisesti. Kouluttajina toimi Pentti Åman ja Tapio Sihvonen. Samalla juhlimme kerhomme 30-vuotispäiviä.

2012 Chessie-treffit pidettiin ensimmäistä kertaa SNJ:n kesäleirin yhteydessä Tammelassa Forssan kupeessa ja kouluttajana jälleen Birgitte Jørgensen. Treffien yhteydessä järjestettiin WD-testi.

2013 kokoonnuttiin jälleen SNJn kesäleirin yhteydessä Tammelassa, kouluttajina  Birgitte Jørgensen sekä Kurt Jacobsen. Myös Luonnetesti, jonka tuomaroivat Jorma Lankinen ja Katri Leikola, sekä BH-koe tuomarina Jorma Lankinen järjestettiin leirin yhteydessä.

Myös pitkän linjan noutajakouluttaja ja -tuomari Jyry Tuominen on ollut kouluttamassa kerhomme jäseniä useamman kerran , viimeksi 2020

2021 oli chesapeakekerhon 40v Juhlavuosi ja Treffien pitoppaikkana Hotelli Keurusselkä ympäristöineen. Kouluttajina leirillä toimi Maija Haltsonen, Arja Sihvonen ja Päivi Rosendahl-Terho NoMessa, Saija Vihervuori PeKossa ja Elina Koskinen MeJä-koulutuksessa. Juhlaillalliselle saimme omien jäsentemme lisäksi kutsuvieraina rotujärjestömme SNJ:n edustajana Sanna Sierilän ja kiharakerhon Ilpo Lintulan.